Availability: Na zalogi

Gospa Jenny Treibel

SKU: 9788611075754

5,00 

Primarna tema romana se vrti okoli dveh berlinskih družin. Ena je družina Treibel višjega razreda, ki jo sestavljajo trgovski svetnik in njegova žena Frau Jenny ter njuna sinova Otto in Leopold. Druga družina je profesor Wilibald Schmidt in njegova hči Corinna. Družine imajo povezavo, ki obstaja že desetletja.

Opis

Povzpetnica Jenny je prototip buržujke, ki se ima za čisto, poeziji predano dušo, v resnici pa je z vsem svojim bitjem zapisana mamonu gmotne “proze”.

Drugi protagonisti so tipizirane nravi iz višjih belinskih slojev, katerih mirno in uglajeno življenje vznemiri nezaslišana (in neprimerna!) zaroka med Jennyjinm sinom Leopoldom in Corinno, hčerko “navadnega” profesorja Schmidta. Ko Jenny izve za zaroko, je besna in Corinni pojasni, da ne želi, da bi se nadaljevala. Leopold, ki je sramežljiv in plašen mladenič, obljubi Corinni, da se bo uprl svoji materi in da se bosta poročila. Na žalost ne more držati svoje besede in ko Corinna to spozna, prekine zaroko. Roman se konča s Corinno in Marcellovo poroko.

Avtor: Theofor Fontane
Format: 14,5 x 20,5 cm
Obseg: 163 strani
Trda vezava