Availability: Na zalogi

Komplet: Dnevi poezije in vina

26,00 

Komplet vsebuje pesniške zbirke slovenskih avtorjev in avtoric.

Opis

Komplet vsebuje pesniške zbirke slovenskih avtorjev in avtoric:

Veno Taufer – Nihanje molka
Veno Taufer velja za enega izmed začetnikov slovenskega pesniškega modernizma. Jezik zanj ni neka, vnaprej dana celota, ampak je neprestano v nastajanju. To se kaže v njegovih pesmih, kjer z jezikom eksperimentira. Zbirka Nihanje molka predstavlja izbor nekaterih pesmi iz njegovega obsežnega opusa.

Valerija Skrinjar Tvrz – Iskanje bližine / Traženje bliskosti
Dvojezična pesniška zbirka Iskanje bližine je pesniški lok, ki se pne iz vrelca hrepenenja in sanj in se prizemljuje v živi stvarnosti življenja. Svoje knjižno življenje je zaživela v petih ciklih: Hrepenenje, Razpoloženja, Razmišljanja, Minevanje in Sarajevo.

Sandra Erpe – Prtljaga
Pesniški prvenec Sandre Erpe odstira odločitve vse prej kot apatične mlade ženske na kočljivih križiščih življenjskih kolovozov; večinoma gre za vtise in opise specifičnih (zgolj na videz »običajnih«) trenutkov in/ali mestoma dogodkov, ki so avtorico na takšen ali drugačen način oplazili na (pre)občutljivih točkah.

Ines Kovačič – Prevodi sveta
Ines Kovačič (1961) se je po diplomi iz primerjalne književnosti in slovenistike na ljubljanski FF zaposlila kot profesorica slovenskega jezika in književnosti na novogoriški gimnaziji. Delo z mladimi ji je v veliko veselje in jo strokovno in osebnostno bogati, saj odkriva vedno nove svetove in še neznane poti. Pesniška zbirka Prevodi sveta je njen prvenec, čeprav je začela pesniti že v gimnazijskih letih in je objavljala v srednješolskih glasilih, kasneje pa tudi v Primorskih srečanjih.