Opis
Je sodobni priročnik gastronomije, v katerega je avtor vključil tudi slovensko kulinariko. Izbral je nad 300 originalnih slovenskih jedi iz vseh regij v Sloveniji, ki jih lahko vključimo v zdravo prehrano.
Bistvo zdrave slovenske kuhinje je, da izbrano jed ali jedi vključimo v zgradbo mednarodnega zdravega jedilnika, ki vsebuje tudi ustrezno količino zelenjavnih jedi in svežega sadja. Zamenjava slabih maščob z boljšimi pa daje jedilniku še večjo zdravstveno vrednost. Priročnik poudarja klasično in tradicionalno kuhinjo v evropskem prostoru, v katerega je vključena tudi slovenska kuhinja.
Moto priročnika je – ne poznamo slabih jedi, poznamo samo slabe jedilnike. Zato je znanje naša vsakdanja dieta.
Če dvomite o kvaliteti tega priročnika, oziroma smatrate da je podoben ostalim, ki jih mogoče že imate, vam lahko zagotovimo ni podoben nobenemu!
Avtor: Dr. Dražigost Pokorn
Format: 20 x 25,5 cm
Obseg: 540 strani
Trda vezava