Pogoji poslovanja

 

PRAVNA OBVESTILA

Vsebine, objavljene na spletnih straneh www.zalozbakarantanija.si, so last družbe KARANTANIJA ET ORBIS, d. o. o. Uporabljati se smejo samo v nekomercialne namene, pri čemer morajo ohraniti vsa navedbe o avtorskih pravicah in se ne smejo prepisovati, razmnoževati ali kako drugače neavtorizirano razširjati.

Avtorji vsebin niso odgovorni za morebitne škodljive posledice uporabe. Kakršnakoli drugačna uporaba ali distribucija teh spletnih vsebin ni dovoljena. Vse materialne pravice so last družbe ZALOŽBA KARANTANIJA ET ORBIS, d. o. o.

ZALOŽBA KARANTANIJA ET ORBIS, d. o. o., ni odgovorna za občasno pomanjkljivo delovanje ali nedelovanje strani, morebitno netočnost informacij in tudi ne za morebitno škodo, nastalo zaradi uporabe netočnih ali nepopolnih informacij.

Niti ZALOŽBA KARANTANIJA ET ORBIS, d. o. o., niti katerakoli druga pravna ali fizična oseba, ki je sodelovala pri izdelavi teh spletnih strani, ne odgovarja za morebitno škodo, ki bi nastala iz dostopa do uporabe ali nemožnosti uporabe informacij na teh spletnih straneh ali za kakršnekoli napake ali pomanjkljivosti v njihovi vsebini.

ZALOŽBA KARANTANIJA ET ORBIS, d. o. o., si pridržuje pravico do sprememb vsebin.

Varovanje podatkov
ZALOŽBA KARANTANIJA ET ORBIS, d. o. o., bo z vsemi podatki, pridobljenimi prek spletnih strani www.zalozbakarantanija.si, ravnala v skladu z veljavno zakonodajo.

SPLOŠNI PRODAJNI POGOJI
Spletno prodajo na www.zalozbakarantanija.si izvaja ZALOŽBA KARANTANIJA ET ORBIS, d. o. o., Savlje 38, 1000 Ljubljana, zalozba.karantanija@siol.net. Družba je vpisana v register pri Okrožnem sodišču v Ljubljani pod številko 2014/2620, osnovni kapital 7.500,00. Družba je zavezana za plačilo DDV (št. SI34592636 , DU Ljubljana).

Jamčimo, da je vsak nakup v spletni trgovini www.zalozbakarantanija.si varen.

Cene izdelkov in poštnine so v evrih (EUR) z DDV.

Veljajo cene in ostale ugodnosti (popusti, darila, način dostave, soudeležbe pri poštnini …) na dan oddaje naročila. Velja originalni račun, ki ga prejmete ob plačilu oz. dostavi v povezavi s splošnimi pogoji, objavljenimi na tej strani in potrjenimi ob oddaji naročila.

Blago, ki ga dostavljamo iz zaloge boste prejeli v predvidoma treh delovnih dneh. Pri vsakem artiklu je naveden predviden rok dobave. V primerih prednaročil dostavljamo blago šele po prejemu na skladišče, o čemer ste obveščeni pri samem izdelku ob oddaji naročila.

Kot kupec imate pravico odstopiti od pogodbe v 15 dneh od prejema blaga na naslov narocila@zalozbakarantanija.si  oz. nas obvestite na naslov ZALOŽBA KARANTANIJA ET ORBIS, Savlje 38, 1000 Ljubljana. Tej pravici se ne odpovedujete in ne morete vnaprej odpovedati. Sporočilo je pravočasno, če je pošiljka oddana v roku. Prejeto blago nam morate vrniti nepoškodovano in v nespremenjeni količini v 15. dneh potem, ko ste nas obvestili o odstopu od pogodbe. Vrnitev prejetega blaga v roku za odstop od pogodbe se šteje za sporočilo o odstopu od pogodbe. Knjige ali drugo blago nam morate vrniti v takem stanju, v kakršnem je bilo tedaj, ko vam je bilo izročeno, na naslov ZALOŽBA KARANTANIJA ET ORBIS, Savlje 38, 1000 Ljubljana.
Kot kupcu vam pripadajo vse pravice po Zakonu o varstvu potrošnikov.

S klikom na gumb »REGISTRIRAJTE SE« dovoljujete, da ZALOŽBA KARANTANIJA ET ORBIS z namenom izpolnjevanja ali uveljavljanja pravic iz pogodbenega razmerja in neposrednega trženja vzpostavi, vzdržuje in upravlja z vašimi osebnimi podatki za neomejeno časovno obdobje. Vse navedene družbe zagotavljajo varstvo osebnih podatkov po zakonu, ki ureja varstvo osebnih podatkov. Kadarkoli lahko pisno ali po telefonu zahtevate, da v 15 dneh trajno ali začasno prenehamo uporabljati vaše osebne podatke za namen neposrednega trženja, ter vas o tem v nadaljnjih 5 dneh obvestimo na naše stroške.

Pridržujemo si pravico, da izjemoma (delno) odstopimo od izvedbe naročila v primerih, če naročenih knjig zmanjka na zalogi (računalniški sistemi zaloge avtomatsko preverjajo enkrat dnevno v jutranjih urah in izjemoma lahko poidejo tokom dneva), če ugotovimo povečano plačilno tveganosti kupca ali če naročilnica ni bila izpolnjena v skladu s splošnimi pogoji. V vseh takih in podobnih primerih vas bomo o morebitnem odstopu od pogodbe z naše strani takoj obvestili po e-pošti oz. telefonu.

S klikom na gumb “Zaključi in oddaj naročilo”
 v zadnjem koraku nakupa bomo zajeli vaše naročilo in vas o tem tudi obvestili na e-mail, ki ste ga navedli pri registraciji. Vsebino vašega naročila lahko preverite na strani Košarica. V primeru vprašanj ali težav se lahko vedno obrnete na nas: narocila@zalozbakarantanija.si  . S klikom na gumb “Zaključi in oddaj naročilo” potrjujete, da ste seznanjeni s celotnim besedilom prodajno – plačilnih pogojev, ki so tu navedeni in da ste bili na te pogoje ob registraciji izrecno opozorjeni. Naročilo/pogodba se sklepa v slovenskem jeziku.

REDNA DOSTAVA PO SLOVENIJI – DPD, kurirska in paketna distribucija 

Stroški priprave blaga in pošiljanja znašajo 3,90 EUR na naročilo in so enotni ne glede na število naročenih izdelkov. Pri nakupu nad 30 € je dostava brezplačna.

*Pri izbiri plačila po povzetju si DPD zaračuna provizijo za nakazilo, ki znaša 1,05 €, pri plačilu s kreditno kartico ali moneto oziroma po predračunu (pravne osebe) pa te provizije ni. ZALOŽBA KARANTANIJA ET ORBIS, d. o. o., na ta znesek nima vpliva, saj ga določa podjetje DPD.


Provizija pri UPN položnicah je naslednja

Vplačilo obrazca UPN z OCR vrstico in izjavo: 1,25 € 
Vplačilo obrazca UPN, BN 02 in PP 02 
:
do 98,00 EUR: 1,25 € 
nad 98,00 EUR do 501,00 EUR: 1,28 % od vrednosti 
nad 501,00 EUR: 5,90 + 0,30 % od vrednosti

Čas dostave 

Blago dostavljamo iz zaloge po vsej Sloveniji. Pri vseh artiklih je naveden predviden rok dostave, ki velja za naročila oddana do 11. ure delovnega dne. Skupni dobavni rok naročila je enak najdaljšemu dobavnemu roku izdelka v vašem naročilu.

Če potrebujete knjigo nujno do določenega datuma (rojstni dnevi, turistični vodniki) vam svetujemo, da naročilo oddate dovolj zgodaj, v komentar pa dopišete, da gre za nujno dostavo, saj vas tako ob morebitnih zapletih lahko takoj kontaktiramo.

Naslovi za dostavo 

Blago za končne kupce lahko dostavimo na vsak naslov v Sloveniji ali tujini. Naročila pravnih oseb lahko dostavimo le na naslov uradnega sedeža podjetja ali naslove uradnih poslovnih enot.


Prednaročila

V primerih prednaročil vam izdelke dostavimo takoj po prejemu v skladišče. Datum izdaje je vedno naveden pri posamezni knjigi.

Vsa naročila sprejeta do 11.00 ure med delovnimi dnevi gredo v izvedbo še isti dan. Ker skoraj vse knjige v ponudbi dobavljamo iz zaloge, boste večino tako oddanih naročil prejeli že v naslednjih 3 dneh. DPD zagotavlja dostavo po vsej Sloveniji v najkasneje 3 delovnih dneh, odvisno od kraja vaše pošte. Če menite, da vaše naročilo zamuja z dostavo, nas o tem takoj obvestite na narocila@zalozbakarantanija.si   ali nas pokličite na 01 / 561 33 19 in za vas se bomo potrudili, da boste v najkrajšem možnem času prejeli naročeno blago.


REDNA DOSTAVA V TUJINO – POŠTA SLOVENIJE 

Naročila lahko dostavimo v tujino, dodatni stroški pa se obračunajo glede na stroške dostave v tujino izbranega poštnega ponudnika. V primeru dostave naročila v tujino vam svetujemo, da nas kontaktirate na naslov: narocila@zalozbakarantanija.si .

VRAČILO BLAGA
 
Naročilo lahko prekličete, dokler ni v statusu obdelave – to je nekaj minut po oddanem naročilu. Na naslov narocila@zalozbakarantanija.si   nas obvestiti o preklicu naročila (Zadeva: »Preklicujem naročilo«).

 

Vračilo blaga in povrnitev denarja

Kot kupec imate pravico odstopiti od pogodbe v 15 dneh od prejema blaga. O tem nas obvestite na naslov narocila@zalozbakarantanija.si   oz. ZALOŽBA KARANTANIJA ET ORBIS, d. o. o., Savlje 38, 1000 Ljubljana. Prejeto blago nam morate vrniti s priporočeno pošiljko nepoškodovano v 15 dneh po tem, ko ste nas obvestili o odstopu od pogodbe.

V primeru vračila nam posredujte vaše osebne podatkeštevilko tekočega računa ter kopijo računa. Vrnili vam bomo plačani znesek za zavrnjeno blago v 30 dneh od vrnitve paketa.
Vračilo prejetega blaga v roku za odstop od pogodbe se prav tako šteje za sporočilo o odstopu od pogodbe in vam le tega ni potrebno posebej pošiljati.

Zamenjava blaga z napako

V primeru zamenjave blaga z napako nam blago vrnite s priporočeno pošto na naslov ZALOŽBA KARANTANIJA ET ORBIS, d. o. o., Savlje 38, 1000 Ljubljana. O zamenjavi nas obvestite na naslov narocila@zalozbakarantanija.si   oz. v pošiljko priložite kratko obrazložitev ter kopijo računa.

Naročilo prosim vrnite na naslov:

ZALOŽBA KARANTANIJA ET ORBIS

Savlje 38

1000 Ljubljana