Availability: Na zalogi

komplet DEŽELA OZ – Lyman Frank Baum

SKU: komplet DEŽELA OZ- Lyman Frank Baum

39,65 

Serija zgodb o čudoviti in nenavadni pravljični deželi Oz, Doroteji in njenih prebivalcih.

Opis

Tik-tak iz Oza
Tik-tak iz Oza je še ena iz serije zgodb o čudoviti in nenavadni deželi Oz. Prva in najbolj znana je zagotovo knjiga Čarovnik iz Oza, kateri je sledila knjiga Čudovita dežela Oz in nato še druge, med njimi tudi pripoved o nenavadnem bitju Tik-taku.
Zgodba se začne, ko Betko Tulec in Hanka, otožnega mezga, naplavi na obalo, potem ko sta doživela brodolom. To je razburljiva pustolovščina, ki se dogaja v pravljični deželi Oz, v kateri srečata celo vrsto likov; nekateri so že znani, kot sta Kosmatinec in Polikroma, mavrična hči, nekateri pa so novi, kot so kraljica Ana in oogabooja in princesa Ozga iz Rožne dežele. Srečata tudi starega Dorotejinega prijatelja Tik taka. Vsi združijo moči in pomagajo Kosmatincu osvoboditi brata, ki je ujetnik krutega nomskega kralja.

Avtor: Lyman Frank Baum
Format: 14,5 × 20,5 cm
Obseg: 194 strani
Trda vezava

Deklica iz krp
Knjiga pripoveduje zgodbo o tem, kako je oživela punčka iz krp s pomočjo Munchkinovega čarovnika po imenu Dr. Pipt kateri uporabi svojo formulo Prašek življenja, da postane služabnik svoje žene Margolotte. Ojo je v procesu oživljanja preobremenil čarobne možgane in medtem, ko je veselo skakala, je po nesreči polila tekočino za okamenitev na gospo Pipt in Ojinega strica ter ju spremenila v kamen. Večina njihove prve pustolovščine je tako zbiranje sestavin, da bi našli čarobno zdravilo za odstranitev protiuroka s svojega strica

Format: 14,5 × 20,5 cm
Obseg: 191 strani
Trda vezava

Rinkitink iz Ozove dežele
Rinkitink iz Ozove dežele je še ena iz serije zgodb o čudoviti pravljični deželi Oz avtorja Lymana Franka Bauma. V njej najprej srečamo princa z otoka Pingarija, ki mu ostareli kralj zaupa skrivnost slovite zmage nad sovražniki, ki so si hoteli pred davnimi leti prisvojiti otok. Kmalu zatem so se uresničili strahovi otočanov – otok so ponovno napadli sovražniki. Zajeli so vse otoške prebivalce, razen princa Inga, ki je v trenutku napada počival v drevesni krošnji ter kralja Rinkitinka s sosednjega kraljestva, ki je bil tam na obisku, na otoku je ostal še osel Bilbil, ki je bil Rinkitinkova jezdna žival. Vsi trije se odpravijo na reševalno ekspedicijo, da bi osvobodili previbalce otoka Pingarija. Poleg tega je princ Inga vedel za skrivnost, kako premagati sovražnike …

Format: 14,5 × 20,5 cm
Obseg: 150 strani
Trda vezava

 Strašilo iz Ozove dežele
S Strašilom iz Ozove dežele se ponovno vračamo v pravljični svet čudovite Ozove dežele in njenih prebivalcev, med katerimi je eno najslavnejših in najbolj priljubljenih bitij Strašilo. Na začetku nove dogodivščine deklica Trot in kapitan Bill zaideta v težave. Potem ko ju pogoltne morski vrtinec, se znajdeta v podvodni votlini, od koder ju reši nenavadno bitje Ork. Potem se trije prijatelji podajo na pod po nenavadnih deželah, ki bi jih zaman iskali na zaresnih zemljevidih, najdejo izgubljeni Lesketajoči gumb in po spletu nenavadnih okoliščin pridejo v Jinkslandijo, kjer vlada kruti kralj Krul in ki slovi po hudobnih čarovnic.

Format: 14,5 × 20,5 cm
Obseg: 155 strani
Trda vezava

Kositrni drvar iz Ozove dežele
Pripoved Čarovnik iz Oza, je osrednja zgodba, ki jo je pisatelj razvil in sestavil posamezne romane, ki se osredotočajo na življenja posameznih junakov. Tokrat spremljamo Kositrnega drvarja, ki je bil nekoč navadni drvar, Niko Sekira, a ga je čarovnica uročila. Zdaj je vladar Pedenjcev v Ozovi deželi, a se odloči s prijateljema Strašilom in Vutom, odpraviti na pot, ter poiskati dekle, ki jo je v človeški podobi močno ljubil. Humorna zgodba, polna nenavadnih dogodivščin in nepričakovanih zapletov.

Format: 14,5 × 20,5 cm
Obseg: 148 strani
Trda vezava

Doroteja in čarovnik iz Oza
Knjiga Doroteja in čarovnik iz Oza je nadaljevanje prigod o pravljični deželi Ozu in njenih prebivalcih. Zgodba se začne, ko Doroteja skupaj z dečkom Zebom, mucko Eureko in kočijskim konjem Jimom ob potresu pade v nenavaden podzemni svet. Tam s svojim balonom kmalu pristane tudi znameniti čarovnik iz Oza. Potem skupaj potujejo skozi nenavadne in nevarne dežele, od steklenega domovanja ne preveč gostoljubnih rastlinskih ljudi do dežele čudaških Lesovcev, dokler se končno, s pomočjo čarobnega traku princese Ozme, ne vrnejo v deželo Oz, kjer srečajo svoje stare prijatelje.

Format: 14,5 × 20,5 cm
Obseg: 155 strani
Trda vezava

Čarovnije iz Ozove dežele
Knjiga nas popelje v čudoviti domišljijski svet Ozove dežele in njenih prebivalcev. Doroteja, Trot, čarovnik iz Oza in kapitan Bill, se v družbi Strahopetnega leva, Lačnega tigra in Steklenega mačka odpravijo na pot, da bi poiskali darilo za rojstni dan princese Ozme, vladarice Ozove dežele. Na potovanju, preden najdejo darilo, doživijo toliko nenavadnih dogodivščin, da skoraj ne moremo verjeti. Ampak v Ozovi deželi je vse mogoče.

Format: 14 × 20,5 cm
Obseg: 122 strani
Trda vezava

Ozma iz Oza
Knjiga Ozma iz Oza je tretja knjiga iz serije o Ozu, v njej pa smo priča zanimivim dogodivščinam Doroteje, ko po brodolomu pristane v deželi Ev, ki ji vladajo strašni, pa vendar prijazni Rolarji, njena naloga pa je, da skupaj s princeso Ozmo reši evsko kraljico, ki jo je strašni in hudobni nomski kralj spremenil v enega svojih okraskov.
Ali bo Doroteji in njeni druščini uspelo rešiti kraljico in ali se ji bo ponovno uspelo vrniti v resnični svet? Odgovor se skriva v zanimi in napeti zgodbi, kjer, kot boste, dragi bralci, sami spoznali, odigra veliko vlogo pogumna in navihana kokoš Kljunka.

Format: 14,5 × 20,5 cm
Obseg: 151 strani
Trda vezava