Availability: Na zalogi

komplet Marko Derganc-Profesor Čurilaj in papiga Kiki 1-5

SKU: komplet Profesor Čurilaj in papiga Kiki

60,00 

Pustolovske zgodbe so zrasle iz otroške TV serije o profesorju Pustolovcu. V svojem iskrivem slogu nam predstavi slavnega raziskovalca profesorja Čurilaja, ki s svojo velikansko pragozdno papigo Kiki potuje po svetu. Ko se pustolovščine končajo, se seveda varno vrneta v staro hišo z velikim vrtom.

Opis

Profesor Čurilaj in papiga Kiki: Na visokem severu (1.knjiga)

Pustolovske zgodbe so zrasle iz otroške TV serije o profesorju Pustolovcu. V svojem iskrivem slogu nam predstavi slavnega raziskovalca profesorja Čurilaja, ki s svojo velikansko pragozdno papigo Kiki potuje po svetu. Ko se pustolovščine končajo, se seveda varno vrneta v staro hišo z velikim vrtom.

Avtor se je predstavil tudi kot odličen ilustrator.

Avtor: Marko Derganc
Format: 16 × 23,5 cm
Obseg: 76 strani
Trda vezava

Profesor Čurilaj in papiga Kiki: V Afriki (2.knjiga)

V zbirki Pustolovca vas pričakuje že druga dogodivščina profesorja in papige, ki se tokrat odpravljata v Afriko. Naša prijateljčka, profesor Lovro Čurilaj in zajetna papiga Kiki sta našla znamenito afriško dolino ob izvoru reke Beli Nil, za katero pravijo: kdor jo išče, ta je ne bo nikdar našel. Tisti pa, ki jo najde, ne da bi jo iskal, se ne vrne več iz nje. Fijuuu, in kaj se vse zgodi v njej!

Avtor: Marko Derganc
Ilustracije: Marko Derganc
Format: 16 × 23,5 cm
Obseg: 75 strani
Trda vezava

Profesor Čurilaj in papiga Kiki: Zombiji in strah (3.knjiga)

Nove pustolovščine slavnega profesirja in pustolovca, profesorja Lovra Čurilaja in njegove zveste spremljevalke, največje in najdebelejše čudežne papige Kiki. Obstaja čas za akcijo in čas za mirovanje, to je bilo pravilo profesorja Čurilaja. Tako sta s papigo Kiki sklenila, da se v profesorjevi hiši odpočijeta in nabereta moči za nova potovanja. A šele v hiši so se dogajale razburljive dogodivščine!

Avtor: Marko Derganc
Ilustracije: Marko Derganc
Format: 16 × 23,5 cm
Obseg: 78 strani
Trda vezava

Profesor Čurilaj in papiga Kiki: Skrivnostni jeti (4.knjiga)

Profesor Čurilaj se tokrat pripravlja na nov podvig – Himalajo. S polno gorsko opremo in kisikovo masko kroži po stanovanju, papiga Kiki pa mu meri čas. Dokler se ne zazdi, da je dobil profesor malo preveč kisika in namesto sosede vidi skrivnostnega jetija, ter pleza po strminah Himalaje. Le kaj se je res zgodilo in kaj je le plod “viška kisika v profesorjevih možganih”? Zabavajte se ob novi dogodivščini, ki vas bo nasmejala in razvedrila.

Avtor: Marko Derganc
Ilustracije: Marko Derganc
Format: 16 × 23,5 cm
Obseg: 69 strani
Trda vezava

Profesor Čurilaj in papiga Kiki: V gusarjevih krempljih (5.knjiga)

Pustolovec in profesor Čurilaj, ter njegova papiga velikanka, Kiki, se pripravljata na nov podvig. Tokrat si obetata morsko pustolovščino. In ker je Kiki navsezadnje bila v družbi gusarjev, pozna odlično skrivnost – Otok zakladov. Odločita se torej za obisk Kanarskih otokov, saj naj bi tam strašil duh Barbarose. Ampak, saj vsi vemo, pustolovščina brez nevarnosti sploh ni pustolovščina.

Avtor: Marko Derganc
Ilustracije: Marko Derganc
Format: 16 × 23,5 cm
Obseg: 87 strani
Trda vezava