Na odru domišljije in resničnosti

Učenci so že zakorakali v novo šolsko leto in tako stopili naproti k nabiranju novih izkušenj in znanja. Ponosni smo, da je komisija za tekmovanje za Cankarjevo priznanje med letošnja izbrana besedila uvrstila tudi knjige iz našega založniškega programa, zato smo se odločili, da za nadobudne tekmovalce in njihove mentorje pripravimo prav posebno ponudbo del Leopolda Suhodolčana in Toneta Partljiča. Vse spodaj omenjene knjige lahko najdete v naši spletni trgovini in knjižnih diskontih.

 


ZA OSNOVNOŠOLCE

Hotel sem prijeti sonce

Hotel-sem-prijeti-sonce-2016

 

Tekmovalci bodo gotovo veseli prenovljene in razširjene izdaje zbirke črtic Toneta Partljiča Hotel sem prijeti sonce. Dodane so ji štiri črtice iz knjige Slišal sem, kako trava raste in do sedaj še neobjavljena črtica Miško. Prava posebnost pa sta življenjepis in spremna beseda, ki ju je napisal kar avtor sam, dopolnjena z izborom mnenj literarnih strokovnjakov o delu.

 

 

 

Besedilo po izboru mentorjev

PraMatija_ali_bucmanvelikan_in_pajacrdeci_levphoca_thumb_l_mornar-na-kolesu.jpgphoca_thumb_l_decek-na-crnem-konju.jpg
Mentorjem in učencem 6. in 7. razredov so po ugodnih cenah na voljo nekatera najbolj brana dela Leopolda Suhodolčana, in sicer: PraMatija ali Bučman, Velikan in Pajac, Rdeči lev, Mornar na kolesu, Deček na črnem konju. Več informacij o posameznih knjigah najdete tukaj.

Bibliografija Leopolda Suhodolčana

leopold_suhodolcan

 

Zbornik z obsežno bibliografijo Leopolda Suhodolčana je tako za mentorje kot tudi za tekmovalce odlična pomoč pri pripravi na tekmovanje. Bibliografijo, ki obsega kar 2060 bibliografskih enot, je sestavila Marija Suhodolčan Dolenc, svoje spomine na avtorja in njegovo življenje pa so v zborniku strnili Majda Kotnik Vrečko, Greta Jukič, Jože Zupan, Kristina Brenkova, Tone Partljič in Primož Suhodolčan.

 

 


ZA SREDNJEŠOLCE

Ščuke pa ni, Ščuke pa ne

KomedijeIV_naslovnica s pasico

Kar dve od teh iz Partljičeve “družine ščuk” sta bili izbrani za tekmovanje, zato smo se odločili, da spravimo vse pod eno streho. V Izbranih komedijah IV so tako na enem mestu in pod izvirnimi naslovi zbrane: Ščuke pa ni, Ščuke pa ne in Ščuka, da te kap. Pomemben dodatek h knjigi pa je spremna beseda, v kateri avtor sam navaja vse pomembne podatke v zvezi s Ščukami in njihovim nastankom, tako da lahko tekmovalci vse potrebno najdete na enem mestu.

 

 

 


 

Vsem tekmovalcem želimo prijetno branje in veliko uspeha na tekmovanju!

Založba Karantanija