Opis
Priznani slovenski strokovnjak za prehrano in gastronomijo dr. Dražigost Pokorn je deloval na številnih področjih prehrane zdravega in bolnega človeka.
Priročnik »Dietna prehrana bolnika« poskuša poseči v vsa tista področja medicine, kjer lahko z ustrezno, prilagojeno, zdravo prehrano izboljšamo zdrave bolnika. Vsa priporočila temeljijo na znanstvenih spoznanjih. Če primerjamo diete izpred 50 let, z današnjimi priporočili, lahko opazimo, da danes veliko diet temelji le na zdravi oziroma uravnoteženi in funkcionalni prehrani, ne pa na posebnih dietnih predpisih ali dietah. Prilagojene diete, za nekatere bolezni, so danes izgubile na pomenu, ker smo dobili druge, sodobne in boljše metode zdravljenja ali pa zelo dobra nova (dietna), alternativna živila. Tako je postala prehrana bolj pestra in tudi bolj sprejemljiva za bolnike.
Bolniki, kot tudi družinski ali drugi zdravniki, bodo v priročniku našli pregled diet ter osnovne in bistvene pomembne dietne oziroma prehranske napotke
Avtor: dr.Dražigost Pokorn
Format: 14,5 x 20 cm
Obseg: 432 strani
Trda vezava