• Dietna prehrana bolnika

    Priznani slovenski strokovnjak za prehrano in gastronomijo dr. Dražigost Pokorn je deloval  na številnih področjih prehrane zdravega in bolnega človeka.

    Priročnik »Dietna prehrana bolnika« poskuša poseči v vsa tista področja medicine, kjer lahko z ustrezno, prilagojeno, zdravo prehrano izboljšamo zdrave bolnika. Bolniki, kot tudi družinski ali drugi zdravniki, bodo v priročniku našli pregled diet ter osnovne in bistvene pomembne dietne oziroma prehranske napotke.

     

    7,00 
  • Gastronomija

    Priznani slovenski strokovnjak za prehrano in gastronomijo dr. Dražigost Pokorn je deloval na številnih področjih prehrane zdravega in bolnega človeka.

    V knjigi Gastronomija razumljivo, jasno in prepričljivo govori o umetnosti pripravljanja in uživanja jedi.

    Vsebina:

    • Uvod v gastronomijo
    • Kratek opis zgodovine kulinarike
    • Klasični jedilnik
    • Jedilnik varovalne prehrane
    • Okus hrane
    • Uživanje hrane (Lakota,apetit,režim prehrane, motnje hranjenja…..)
    • Gastronomski vidiki prebave
    • Posledice pretiranega uživanja hrane, debelost.
    13,69 
  • Sladice

    Sladice so sladko zadovoljstvo po jedi. Pojavile so se pred 200 leti, ko so nadomestile dolgo časa prevladujoče težke sladke poobedke iz mastnega testa ter obilo jajčne omake.

    16,65 
  • Mleko za zdravje

    V primerjavi z drugimi živili je mleko idealna hrana, ker vsebuje vsa za življenje pomembna hranila.

    20,45